För dig som gillar shopping och utelivet

Liechtenstein erbjuder inte bara historiska byggnader, skidåkning och vackra miljöer, utan det finns också stora möjligheter till shopping och ett trevligt uteliv.Shopping i Liechtenstein
I Liechtenstein kan man shoppa alla möjliga saker. Om du är i behov av dagligvaror ska du befinna dig i huvudstaden Vaduz. Här finns massor av stormarknader och varuhus som erbjuder allt från mat till kläder, unika souvenirer och inredning.

Många av de souvenirer som finns att köpa i Liechtenstein, liknar de som finns att köpa i Schweiz. Här finns finare broderier och tyger, handgjorda träskulpturer med hög kvalitet, utsökt choklad, handgjorda lyxklockor och ur, underbart starka ostar, stilrena arméknivar och mycket, mycket mer.

Det finns dock även föremål som är unika för just Liechtenstein. Liechtenstein är världskänt för sin handgjorda keramik och krukmakeri med mycket hög kvalitet, samt för sina föremål tillverkade i marmor.

Förutom detta kan man även köpa lokala viner där druvorna har odlats och plockats från de lokala vingårdarna som ligger bara ett stenkast från souvenirbutikerna.

Om du däremot är ute efter en riktigt unik souvenir, ska du hålla extra utkik efter frimärken. Alla souvenirbutiker tillhandahåller både nya och historiska frimärken där vackra målningar gestaltar Liechtensteins historia. En sak man bör vara förberred på som turist är de höga priserna på souvenirer i Liechtenstein.Om du är ute efter kläder finns det bland varuhusen, men utbudet kan göra en shoppingentusiast något besviken.

Utelivet i Liechtenstein
För att vara ett så litet land som Liechtenstein faktiskt är, är utelivet förvånansvärt rikt och varierande. Om man är ute efter biografer eller teater finns det en hel mängd med alternativ.

Den största och absolut bästa biografen är TaKino i Schaan, och erbjuder 99 sköna sitsar i velor för den ultimata filmtittarbekvämligheten. På biografen visas allt från aktuella Hollywood-produktioner till lokala konstfilmer.

Den bästa teaterföreställningen lär du finna på teatern "Theater am Kirchplatz", eller TaK som den också kallas. Här kan du ta del av teaterföreställningar, dans, stand-up och konserter.

Om du är sugen på att ta en drink eller öl efter bioföreställningen rekommenderar vi att du tar dig till Städtle, som är en gågata i Vaduz och erbjuder en stor varietet av barer.

Det finns allt från klassiska pubar, till mer moderna barer och alla erbjuder ett relativt brett sortiment av både lokala och importerade drycker. Om du inte befinner dig i Vaduz så finns det även ett stort utbud av barer i Balzers, Malbun och Nendeln.

Om du däremot är ute efter en nattklubb, kan det bli lite svårare. De flesta unga invånarna och turisterna brukar ta sig till Coco Loco Nightclub beläget i Balzers. På Coco Loco Nightclub spelar olika DJ:s och liveband för att underhålla besökarna ända fram till småtimmarna.

Konserter är desto vanligare och det finns alltid något band som spelar live på helgerna.

Värt att nämna är även att det är enkelt att ta sig över gränsen till Feldkirch i Österrike, eller till Buchs i Schweiz. Här finns ett större utbud av nattklubbar som erbjuder mer dryck, dans och socialt umgänge.