Saker man inte får missa i Vaduz

Vaduz är Liechtensteins huvudstad och har en hel del sevärdheter att erbjuda. I denna stad bor det drygt 5.000 invånare och är därmed den näst största staden i Liechtenstein, sett till folkmängd.

Genom denna vackra stad rinner Västeuropas största flod Rhen, vilket inte går att missa när man besöker staden. Förutom den vackra miljön finns det en hel del andra saker man inte bör missa.Liechtensteins nationalmuseum
Liechtensteins nationalmuseum byggdes 1438 och har en lång och varierad historia. Till en början användes byggnaden som ett värdshus, men har även använts som tullhus och regeringshus.

Idag används byggnaden som ett museum där man kan ta del av konstprodukter som målar upp Liechtensteins historia samt en kollektion av naturhistoriska artefakter. Lite rolig kuriosa är att Johann Wolfgang von Goethe besökte värdshuset under sina resor år 1788.

Hoi Liechtenstein
"Hoi" är en liten butik som tillhandahåller autentiska gåvor, souvenirer och accessoarer från Liechtenstein. Här finns allt från kreativa vykort, magneter, barnkläder, lokala viner, lokaltillverkade spritsorter till mat och köks- och trädgårdsredskap.

Butiken är känd för sin fantastiskt trevliga service och den passion och kärlek som läggs ner på varje produkt. Personalen har en ständig tillsyn för varje vara, ända från produktionstillstånd tills att produkten sätts upp i en av butikens hyllor.

Denna butik är definitivt värt minst ett besök under din resa till Liechtenstein och Vaduz, och passar bra som en avslutning på hela resan.Vaduz Slott
Vaduz Slott är ett mycket vackert slott som är byggt högst upp på en kulle mitt i Vaduz och går att ses från nästan hela staden. Delar av slottet byggdes så tidigt som på 1100-talet, men under åren har man både restaurerat gamla delar och byggt till nya.

I Vaduz slott bor den regerande prinsen med familj, som för nuvarande är Hans-Adam II av Liechtenstein.

Prinsen av Liechtensteins vinkällare (Hofkellerei)
Om man är en vinfantast, eller helt enkelt tycker om olika viner, så kan man bara inte missa prinsens egna vinkällare. Här kan man få en guidad tur i en högklassig och mysig miljö och provsmaka prinsens prisvinnande favoritviner.

Här hittar du även den perfekta presenten till dina nära och kära.

Liechtensteins konstmuseum (Kunstmuseum Liechtenstein)
I Vaduz ligger Liechtensteins nationella konstmuseum "Kunstmuseum Liechtenstein", där man fokuserar på modern och ny konst. Man kan även ta del av delar av den kungliga familjens privata samling, men majoriteten av den samlingen finns i Österrikes huvudstad Wien.

Den vackra och moderna byggnaden är ett arkitekturellt landmärke och byggdes av de Schweiziska arkitekterna Morger, Degelo och Kerez. Det är en relativt ny byggnad och färdigställdes i november år 2000. Många beskriver byggnaden som "en stor svart låda", eftersom att byggnaden är kubformad och alldeles kolsvart.